<

   Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості.
Проте, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей.
   8-10  лютого у СЗШ №7 проведено ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.
Молодші школярі подивилися мультфільми про безпечне користування Інтернетом: «Нові корисні підказки. Увага! Інтернет!», «Безпечний Інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика», дізналися більше про Інтернет-культуру, пригадали правила  Інтернет-спілкування та дали обіцянки їх дотримуватись, а також познайомилися з цікавими, а головне, безпечними Інтернет-ресурсами. Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’ ... Читать дальше »

Переглядів: 116 | Додав: andreitonoian | Дата: 10.02.2022 | Коментарі (0)

   8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Ця міжнародна ініціатива виникла у 2004 році і відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.
   Сучасні діти не можуть уявити своє життя без інтернету, і завдання педагогів та батьків навчити їх безпечно та відповідально користуватися всесвітньою мережею.
Педагоги СЗШ№7 активно долучилися до Всеукраїнського онлайн-флешмобу освітян, присвяченого Дню безпечного Інтернету, який проходив в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.
    Під час заходу були презентовані можливості цифрових інструментів Google Workspace for Education, «Посібник із безпеки дітей в Інтернеті». Також учасники виконували вправи у віртуальних кімнатах, отримали рекомендації щодо обережності та відповідальності під час роботи в Інтернеті, ... Читать дальше »

Переглядів: 111 | Додав: andreitonoian | Дата: 10.02.2022 | Коментарі (0)

   Голокост - слово, наскрізь просякнуте кров'ю і болем декількох поколінь людей, які колись жили на території України. 

   З метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні у СЗШ №7 проведено ряд тематичних заходів «Свіча Голокосту не згасне». У шкільній бібліотеці організована тематична книжкова виставка «Місця, пов’язані з пам’яттю про Голокост». Класні керівники 5-11 класів провели тематичні уроки пам’яті «Голокост – шрам на серці людства». Зі старшокласниками організовано перегляд документального фільму «Голокост».

   У День скорботи і пам’яті ми приєд ... Читать дальше »

Переглядів: 129 | Додав: andreitonoian | Дата: 31.01.2022 | Коментарі (0)

   Героїчна оборона станції Крути далекого 1918 року стала своєрідним символом боротьби за самостійну державу на початку 90-х років минулого століття. Бій під Крутами заслужено посідає особливе місце в історії українських національно-визвольних змагань 1918-1921 рр. та в українській історії ХХ століття взагалі. Бій під Крутами став символом героїчного супротиву української молоді. 

    До цієї визначної події в СЗШ№7 було пр ... Читать дальше »

Переглядів: 116 | Додав: andreitonoian | Дата: 28.01.2022 | Коментарі (0)

    В бібліотеці СЗШ № 7 відбулася «Подорож в країну книжок». Мандрівка залишила незабутні враження серед здобувачів освіти 2 х класів. Під час заходу вони поринули у світ художньої та наукової літератури. Діти дізналися, що таке бібліотека, як поводитися з книгою та, що можна дізнатися з книжок. Юні читачі з цікавістю роздивлялися полиці з книжками, гортали сторінки з яскравими малюнками та героями казок, цікавилися енциклопедіями.
  Другокласники з легкістю відгадували загадки про героїв українських та світових казок, демонструючи тим самим свої знання.
  На завершення подорожі отримали формуляри відвідувачів шкільної бібліотеки. Для них відкрилися двері у чудовий світ Книжкового королівства. Сподіваємося, що вони стануть активними читачами.

... Читать дальше »

Переглядів: 125 | Додав: andreitonoian | Дата: 28.01.2022 | Коментарі (0)

У наші дні використання інформаційних технологій не має меж. Віртуальний простір переймає від реального все підряд, у тому числі й злочинність у її нових формах і проявах.

Практично кожен чув про кіберзлочинність і, можливо, навіть особисто з нею зіштовхувався. Кіберзлочинність включає в себе різні види злочинів, що здійснюються за допомогою комп’ютера і в мережі Інтернет. Об’єктом кіберзлочинів є персональні дані, банківські рахунки, паролі та інша особиста інформація як фізичних осіб, так і бізнесу та державного сектору. Кіберзлочинність є загрозою не тільки на національному, а й на глобальному рівні. ... Читать дальше »

Переглядів: 230 | Додав: andreitonoian | Дата: 27.01.2022 | Коментарі (0)

   Сучасні діти змінили ігри на подвір'ї на спілкування в месенджерах, а м’яч — на смартфон. За таких умов уроки фізкультури мають додаткову місію — не просто двічі-тричі на тиждень змушувати школярів рухатися, а й заохотити та призвичаїти їх до фізичної активності, здорового способу життя.

    Нестандартно пройшов урок фізкультури в 8-Б класі (СЗШ№7). Учні, разом з вчителем фізичної культури Шин І.Л., відвідали відкритий льодовий каток. Катання на ковзанах  - це спорт та відпочинок одночасно. Завдяки такому відмінному поєднанню, цей вид рухової активності дозволив весело і з користю для здоров'я провести час на льоду. Катання на ковзанах дуже добре зміцнює м'язи і підтримує їх у тонусі. А також дуже корисно для легенів, серця і всієї систе ... Читать дальше »

Переглядів: 126 | Додав: andreitonoian | Дата: 24.01.2022 | Коментарі (0)

Соборна Україна нині незалежна,

Як квітка синьо-жовта розцвіла.

 

    День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

   З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України, в СЗШ №7 проведено єдину годину спілкування (1-11 класи) «Соборність в душах, єдність ... Читать дальше »

Переглядів: 115 | Додав: andreitonoian | Дата: 24.01.2022 | Коментарі (0)

    15.01.2021 року відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України який є одним із провідних заходів МАН. Конкурс проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей країни, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації.

  Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

< ... Читать дальше »

Переглядів: 119 | Додав: andreitonoian | Дата: 24.01.2022 | Коментарі (0)

   Всі ми добре знаємо,що традиції і звичаї народу - це ті прикмети, по яких він розпізнається не тільки в сучасному та його історичному минулому. В час духовного відродження нашої країни все уважніше вдивляємось в нашу історію, все частіше звертаємось до досвіду попередніх поколінь.

   Новорічно – Різдвяні свята – це велика радість, радісні дні –дні милосердя, доброти, всепрощення. Це світлі свята, які люди чекають з трепетом в серці, святкують і зустрічають по-особливому. У ... Читать дальше »

Переглядів: 131 | Додав: andreitonoian | Дата: 17.01.2022 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 35 36 »