<

19:47
Дотримання вимог санітарного законодавства з організації харчування – запорука здоров'я дитини

       Раціональне харчування дитини - необхідна умова його гармонійного росту, фізичного та психологічного розвитку, стійкості до впливу інфекцій та інших негативних факторів зовнішнього середовища.

       Організація харчування в закладі освіти  регламентована законодавчими актами, має певні традиції, режим, раціон. Саме цим питанням був присвячений семінар-практикум кухарів, який відбувся   згідно плану роботи ДзГП КМР 15 жовтня2020 року на базі КЗ СЗШ № 7.   

       Учасників заходу щиро вітала директор школи  М.І. Лисенко.   Ведучою семінару-практикуму  була консультант з організації харчування у підпорядкованих закладах департаменту з гуманітарних питань  Сіліна Г.М.,  яка розширила та активізувала  знання учасників  з питань організації харчування дітей та сприяла підвищенню рівня професійної майстерності кухарів. Присутні прослухали лекцію: «Запорука здоров’я дитини  - дотримання вимог санітарного законодавства з організаціїї харчування у закладах  освіти», яку підготувала та презентувала Шаповаленко О.О, лікар гігієни дітей та підлітків відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам'янського міжрайонного управління Головного управління Держспоживслужби у Дніпропетровській області .   В.О. Лисиця, провідний спеціаліст, наголосила, що однією із головних умов є суворе виконання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці, зберігання продуктів харчування та приготування їжі. Під час опрацювання рекомендацій Г.О. Жук наголосила про необхідність дотримання норм харчування та складу примірного двотижневого меню.

Проведений навчальний практикум ,,Книга рецептів Євгена Клопотенка спрямував учасників на пошук цікавих рішень завдань та готовність втілення їх у щоденну роботу. Кухарі   підготували презентації страв, які готують  в їхньому закладі освіти.  

 

Переглядів: 136 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar