<

16:48
«І чужого научайтесь, і свого не цурайтесь…»

       Щороку  кожен з нас намагається не просто вшанувати пам’ять великого Кобзаря, а й всім серцем відчути його невмируще слово. Вже стало традицією відзначати Шевченківські дні в навчальних закладах з метою популяризації його творчої спадщини, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця проходять різноманітні культурно-просвітницькі заходи, що сприяють формуванню духовної, світоглядної позиції школярів, вихованню принципів громадянської відповідальності.

       Тарас Шевченко… Величний, незабутній, рідний і такий близький.  Його ім’я ми пам’ятаємо і з повагою передаємо з покоління в покоління.

     09-10 березня учні СЗШ № 7 (директор Лисенко М.І.)  відзначали Шевченківські дні під гаслом  «І чужого научайтесь, і свого не цурайтесь»Відлуння національної поезії прокотилось коридорами будівлі. Усі учні, від найменших  до старшокласників з великим натхненням поринули у Шевченківську атмосферу, декламуючи твори. В конкурсі читців прийняли участь понад 40 осіб.

     По-особливому Шевченківські дні відзначали учні молодшої школи. У кожному класі відбувались різноманітні дійства, пов’язані з іменем великого Кобзаря. Діти не лише познайомилися із окремими моментами життя поета, а й з цікавістю поринули у феєрію завдань  пов’язаних із життєвим та творчим шляхом поета. У інформаційному центрі  школи було організовано перегляд відеопрезентацій, присвячених життю та творчості Шевченка. Особливо яскраво пройшла гра –тест «У світі Тараса» для учнів 9-х  класів.  Відвідавши виставку в музеї історії міста, присвяченої 207 – річниці з дня народження Т. Шевченка, учні 8 -9 класів дізналися багато нових, цікавих фактів про геніального співця України.

     Багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса назавжди залишається в пам’яті нащадків.

Переглядів: 147 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar