<

19:55
Учні школи вшанували пам’ять героїв Небесної сотні

Учні школи вшанували пам’ять героїв Небесної сотні.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими педагогів і старшокласників нашої школи : 20 лютого для учнів 9-х класів відбулася літературно-музична композиція “Вам – наша пам’ять і любов!”, присвячена пам’яті героїв Небесної сотні.

У шкільній бібліотеці Пономаренко З.М. провела патріотичну годину «Янголи на білих крилах», присвячену вшануванню пам’яті героїв Небесної сотні для учнів 7 – А класу, Пономаренко З.М. разом з учнями відновила хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадала поіменно всіх Героїв Небесної Сотні. Учні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. З цієї нагоди у читальному залі бібліотеки почала роботу виставка-пам’ять «Вони пройшли крізь вогонь і зброю». За допомогою відеоматеріалу бібліотекар розповіла про трагічні події Революції Гідності та постаті героїв Небесної Сотні.

Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися не залишили байдужими. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці події назавжди переписали сторінки історії України.

Переглядів: 357 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar