<

09:06
Усі ми прагнемо любові...

       12 лютого у школі дуже яскраво і романтично пройшло свято до Дня Святого Валентина. День святого Валентина, або День закоханих - свято, яке 14 лютого відзначають багато людей по всьому світу.

     Історія свята дня святого Валентина бере свій початок з  Стародавнього Риму.  Небесний покровитель - святий Валентин, якого римський імператор Клавдій II наказав вбити за його проповідницьку діяльність серед молоді. Він був страчений 14 лютого. Клавдій II розсудив, що одружений солдат навряд чи буде хоробрим і запеклим, тому заборонив легіонерам одружуватися. Епіськоп  міста Терні Валентин вважав інакше і таємно вінчав закоханих солдат. Через деякий час Валентин був схоплений і засуджений до страти. У в'язниці, священик Валентин закохався в дочку  свого ката. Але, на жаль, любов Валентина не врятувала, і він таки був страчений 14 лютого приблизно в 270 році нашої ери. Перед смертю Валентин написав любовний лист своїй коханій, яке закінчив словами «від твого Валентина». Як свідчить легенда, цей лист і поклав початок традиції писати своїм улюбленим листи з зізнаннями в коханні - валентинки.

       У цьому році заходи до дня Святого Валентина з учнями нашої школи проходили в рамках карантинних обмежень. Свято проводили старшокласники, учні 9-А класу (класний керівник Швидун І.А.) В кожному класі працювала святкова пошта. Було зібрано багато «валентинок», а потім відправлено їх адресатам.  Учні активно взяли участь у святковому оформлені стін рідної школи. Кожен учнівський колектив виготовив святковий постер-привітання з днем Св. Валентина, а у фойє працювала фото зона. Кожен класний колектив  на базі класу проводив вікторини, челенджі, конкурси. Діти  переконався в тому, що День закоханих – свято чудес, яскравих вражень і кохання. У цей лютневий день на душі було тепло як ніколи, а повітря заполонили відчуття щастя і романтики.

Переглядів: 124 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar