<

12:35
«Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду»

"Згадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно."

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Це – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в СЗШ №7 проведено інформаційно-просвітницькі заходи. У шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…». Учнівське самоврядування прийняло участь в обласній акції «#ГолодоморНемовчиГовори». В класах пройшла година пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця». Учні читали вірші, знайомилися із спогадами очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики «Голодний дух», «Ти приніс мені яблуко?» та інші. Ця виховна година запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання, які відчувалися у кожному слові і русі її учасників. 

 27 листопада запрошуємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».

Переглядів: 128 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar