<

09:11
«16 днів проти насильства»

    З 25 листопада по 10 грудня 2021 року в закладі проведена акція «16 днів проти насильства». Задля запобігання випадків насилля у сім’ї та школі серед учнів 1-11 класів було проведено Єдину виховну годину «Життя – найдорожча цінність» (охоплено 520 учнів, 20 педагогів).
   Соціально-психологічною службою проведено годину спілкування серед учнів 9-10 класів щодо існуючих методів толерантної та ненасильницької поведінки «Толерантність, об’єднаймо зусилля» (задіяно 50 учнів, 5 педагогів), на якій висвітлено ознаки збалансованої моделі поведінки серед школярів під час освітнього процесу. Актуалізувати знання батьків про існуючі методи як уберегти дітей від шкідливих матеріалів, кібербулінгу, суїцидальних  інтернет-спілок, сексуального насильства вдалося завдяки просвітницькій роботі психологічної служби разом з класними керівниками «Безпека дітей в інтернеті» (розповсюдження інформації у батьківських групах).
  Соціально-психологічною службою школи були проведені заняття з елементами тренінгу «Булінг – мовчати не треба» з учнями 9-11 класів (задіяно 30 учнів) та «Насильство. Види насильства. Як захистити себе» з учнями 5-8 класів (задіяно 60 учнів). Учні отримали навики розпізнавання фактів насильства, ознайомилися з його видами та відповідальністю за його вчинення, з зацікавленістю приймали участь в обговоренні ситуативних питань, пов’язаних із захистом власних інтересів. Для класних керівників та класоводів підготовлено та проведено лекцію щодо питань проблем у сім’ї «Попередження домашнього насильства» (задіяно 22 педагога).
    На сайті школи для батьків здобувачів освіти розміщено інформацію, поради та корисні посилання, рекомендовані всесвітньою організацією UNICEF щодо протидії насильству. У результаті плідної роботи усіх учасників освітнього процесу створено загальношкільний колаж «СТОП насильству» (роботи учнів 5-11 класів), та проведено виставку-конкурс дитячих малюнків «Світ без насильства» (учні 1-4 класів).
Задля вияву та попередження випадків домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми психологічною службою здійснено діагностичне анкетування серед здобувачів освіти ( задіяно учнів 7-9-х класів- 80 учнів).
    Соціально-психологічною службою оформлено тематичний куточок «Протидія насильству», де висвітлено інформацію про існуючі форми насильства, його наслідки та відповідальність за вчинення, окреслено безкоштовні цілодобові «гарячі лінії» з питань запобігання та протидії насильству.
Вчителями української мови було проведено конкурс творів на тему «Щастя моєї сім’ї»(задіяно 60 учнів 5-6 класів, 2 педагога).
    Класними керівниками на Єдиній виховній годині для учнів 5-11 класів висвітлено питання «Рівність прав чоловіків і жінок. Ми – рівні, ми – різні», де зроблено акцент на формуванні поваги до прав і свобод людини, нетерпимості до приниження її честі й гідности, фізичного або психічного насильства, до дискримінації за будь-якими ознаками (задіяно 330 учнів, 12 педагогів).

 

Переглядів: 132 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar