<

12:06
"Я розмовляю українською мовою"

   До святкування Міжнародного дня рідної мови долучилася вся спільнота СЗШ 7.

   У закладі проведені різноманітні тематичні заходи.

   Серед учнів 5-х класів пройшли змагання у мовознавчому квесті "Шляхами незвіданої мови". Учні 6-х класів взяли участь у онлайн- зустрічі з О.Ляшенко та  М.Дружко. Напередодні учні 10- 11 класів висловили свою позицію ,написавши  мотиваційного листа "Чому я розмовляю українською?", а також прийняли активну участь у національно-патріотичному челенджі "Без мови немає країни – мову, як матір любіть". Представники учнівського самоврядування провели флешмоб "Я розмовляю українською мовою". В бібліотеці усі могли відвідати виставку літератури «Світ української книжки». Діти початкової ланки створювали мовні колажі, грали у мовознавчий гравікон "Мелодійна, багата, розмаїта…" Учні 2-А класу виготовили святковий лепбук, присвячений Міжнародному дню рідної мови.

   Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить

   Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

 

 

Переглядів: 164 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar