<

15:29
«Основи кібергігієни. Профілактика та протидія кіберзлочинності»

У наші дні використання інформаційних технологій не має меж. Віртуальний простір переймає від реального все підряд, у тому числі й злочинність у її нових формах і проявах.

Практично кожен чув про кіберзлочинність і, можливо, навіть особисто з нею зіштовхувався. Кіберзлочинність включає в себе різні види злочинів, що здійснюються за допомогою комп’ютера і в мережі Інтернет. Об’єктом кіберзлочинів є персональні дані, банківські рахунки, паролі та інша особиста інформація як фізичних осіб, так і бізнесу та державного сектору. Кіберзлочинність є загрозою не тільки на національному, а й на глобальному рівні.

Більшість дітей сьогодні, не говорячи вже про дорослих, мають власний гаджет – смартфон або планшет. Якщо для дітей це, насамперед, інструмент для спілкування, розваг та навчання, то для батьків – предмет турботи про безпеку, адже дитина зі смартфоном завжди на зв’язку. І мало хто задумується над тим, що смартфон – це ще й середовище кіберзлочинців, захиститися від яких доволі важко.

На протязі тижня в СЗШ№7  вчителем  інформатики  Швидун І.А. було проведено урок-лекцію, практичні заняття, онлайн тестування, воркшоп на тему «Основи кібергігієни. Профілактика та протидія кіберзлочинності».

Під час якого учні дізналися з якими  ризиками зустрічаємось, користуючись власним же смартфоном/планшетом/комп’ютером. Розглянули контент, який шкодить психіці дитини або дорослого.

Зробили висновки про кіберризики є надзвичайно небезпечними, адже тягнуть за собою й психологічні загрози. Наприклад, втрату «Я», інтернет-залежність, зіткнення з недостовірною і нав’язливою інформацією, а також порушення прав людини.

Переглядів: 232 | Додав: andreitonoian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar